Veel lachende gezichten op MBO onderwijsmarkt

28 november 2019

Werk en Vakmanschap vestiging Leiden was deze week aanwezig op het VMBO Lentiz Floracollege in Naaldwijk. De MBO onderwijsmarkt voor de derde- en vierde klas leerlingen had als doel hen te informeren over de mogelijkheden ná het vmbo. Consultant Dennis de Graef vindt het op bijeenkomsten als deze vooral belangrijk om goede en juiste informatie te geven over de bbl-trajecten via Werk en Vakmanschap.

Op het Lentiz Floracollege sprak Dennis tal van jongeren die in techniek zijn geïnteresseerd. Vanzelfsprekend waren ook veel ouders/verzorgers aanwezig. “Ik heb duidelijk uitgelegd wat wij doen maar ook wat wij verwachten. Het is niet zomaar aanmelden en dan hebben we een baan. We werken zorgvuldig. Natuurlijk is het behalen van het VMBO-diploma nu het allerbelangrijkste. Wij doen vervolgens een competentiegerichte intake/competentiemeting en stellen de leerling voor bij een passend werkleerbedrijf. Ook daar moet de leerling nog solliciteren. Verloopt dit goed, dan gaan we zeker twee jaar (de opleidingsduur) in zee.”

Tal van voordelen
Wie bij Werk en Vakmanschap een bbl-traject doorloopt profiteert van een aantal voordelen, zoals een op maat afgestemd opleidingsplan, intensieve begeleiding en een prima salaris. “Met andere woorden we coachen en ontzorgen; dat bracht bij veel mensen een lach op het gezicht.”