Veel potentiële zij-instromers op Werkmarkt in Apeldoorn

24 september 2018

De werkmarkt van UWV Stedendriehoek en Werkbedrijf Lucrato vond plaats op donderdag 20 september jl. Tal van werkzoekenden werden uitgenodigd op het Zwitsal terrein in Apeldoorn. Hier kregen zij informatie over carrièrekansen en opleidingsmogelijkheden. Ook Werk en Vakmanschap uit Velp was aanwezig. Vestigingsmanager Jeroen Nieuwenhuis en consultant Maureen Bekkink ontmoetten een groot aantal zij-instromers met een affiniteit met techniek.

Maureen vertelt dat de werkzoekenden in fases uitgenodigd waren. Dit bood gelegenheid om even de tijd voor elkaar te nemen. “Natuurlijk is het altijd een korte kennismaking. Het gaat om een eerste indruk. Om die reden nodigen we nog verschillende mensen uit voor een nadere kennismaking bij ons op de vestiging.”

Talent in Procestechniek
De animo voor de techniekbranche was aanzienlijk. Veel werkzoekenden weten dat juist technische bedrijven mensen zoeken. “In een kennismakingsgesprek ga ik vaak in op wat mensen willen, wat ze gedaan hebben en wat hun interesses en hobby’s zijn. Ook als je geen technische werkervaring hebt, kun je affiniteit hebben met techniek. Wij hebben diverse instroomprojecten voor zij-instromers, waaronder het project ‘Talent in Procestechniek’. Dit komt kortgezegd neer op werken en leren in de procestechniek. Dit kan zeer interessant zijn voor mensen die de stap naar de techniek nú willen zetten en voor werkgevers die graag goed gemotiveerde technici in huis willen halen.”