Volop interesse voor technische BBL-trajecten tijdens Onderwijsbeurs

02 oktober 2017

De Onderwijsbeurs Zuid die afgelopen weekend plaatsvond in Eindhoven bracht duizenden jongeren, ouders, decanen en mentoren op de been. Werk en Vakmanschap werd begin dit jaar uitgenodigd om deel te nemen. En met succes. De drie consultants die de stand bemanden hebben honderden mensen gesproken en tal van interessante contacten gelegd, zowel met aankomende technici als met mensen die in het onderwijs werkzaam zijn. “De BBL-trajecten en de mogelijkheden van duaal studeren in het HBO spreken veel mensen aan.”

De twee dagen waarop de beurs plaatsvond, waren verschillend van karakter. Op vrijdag werd de beurs met name bezocht door eindexamenkandidaten en hun mentoren of decanen. De zaterdag werd vooral benut door ouders, om zich samen met hun kinderen te oriënteren op de toekomst. Dit kon in alle werkvelden. “We hebben veel potentiële kandidaten gesproken”, vertelt Nick Tulling, senior consultant bij Werk en Vakmanschap Noordoost-Brabant. “Omdat we zelf geen mensen opleiden, waren we een ‘vreemde eend’ in de bijt, maar ons verhaal sprak aan. Het was de ideale plek om ons te presenteren als kwalitatieve en professionele organisatie die leerlingen en werknemers van A tot Z begeleid; vanaf de allereerste intake tot aan de leerwerkplek waar de leerling zich volledig kan ontplooien.”

Gastlessen
Ronald Schaeks, vestigingsmanager bij Werk en Vakmanschap in Weert is al even enthousiast. “Deze beurs bood ons de mogelijkheid om onze naamsbekendheid te versterken. Bij leerlingen, maar zeker ook bij regionale onderwijsinstellingen. In beide doelen zijn we geslaagd. Naast de contacten met de leerlingen, waarvan sommige heel concreet, hebben we ook afspraken kunnen maken met scholen. Zo zullen we binnenkort op enkele scholen gastlessen verzorgen. Bovendien hebben decanen en mentoren kennisgenomen van onze dienstverlening. Zij nemen dit ongetwijfeld mee in hun adviesgesprekken met leerlingen en ouders.”