Volop techniek tijdens de Havendagen Terneuzen

02 juli 2019

Het was afgelopen zaterdag misschien wel de warmste dag van het jaar. Toch weerhielden de temperaturen van boven de 30 graden ruim zestig jongeren niet om tijdens de Terneuzense Havendagen kennis te maken met techniek. Op initiatief van vestigingsmanager Eric Riemens van Werk en Vakmanschap Terneuzen was dit plein er dit jaar voor het eerst. En als het hem ligt, volgend jaar wéér. “Het was echt top. Dat vonden zowel de deelnemers, de bedrijven, de organisatoren van de Havendagen als wijzelf.”

Techniek toegankelijk maken voor de jeugd. Niet door van alles te laten zien en er eindeloos over te vertellen, maar gewoon door jongeren te laten dóen. Dat was de opzet van het Techniekplein, waaraan ook het Huis van de Techniek een flink steentje heeft bijgedragen.

 

Breed beeld

De deelnemers konden onder andere écht aan de slag met een lasapparaat, programmeerbare robots, er waren nautische en logistieke activiteiten en ze konden met een schaarlift maar liefst 21 meter de hoogte in! Wat een uitzicht! Natuurlijk was Eric ook aanwezig, samen met zijn collega’s van Werk en Vakmanschap. Bij hun stand konden de jonge talenten een autootje in elkaar zetten. “Wij hebben écht genoten van deze dag. Het was geweldig om het enthousiasme te zien bij de jongeren, maar ook bij de deelnemende bedrijven. Samen hebben zij een breed beeld kunnen schetsen van opleidingen en beroepen in de techniek.”

 

Havendagen 2020

Stiekem denkt Eric al na over volgend jaar. “De Havendagen worden dan voor de veertigste keer georganiseerd. Het zou geweldig zijn om dan weer deel te nemen, misschien met een nog grotere opzet van het Techniekplein.”

Werk en Vakmanschap bedankt de partners van het Techniekplein: OTIB, Electude, Arentis, Scalda Maritiem, M-Force, Laspartners Multiweld, Lodewijk College, Multraship, Feyter Industrial Services, Dumaco en Huis van de Techniek.