Volop waardering voor sollicitatietraining

09 juli 2019

“Door mee te doen aan een sollicitatietraining doen leerlingen ervaring op met solliciteren. Verder geven we adviezen voor hun sollicitatiebrief en hun cv, zodat hun kans van slagen groter wordt.” Mark Armitage, vestigingsmanager bij Werk en Vakmanschap in Leiden en zijn collega Annemarie Loeters waren afgelopen week actief op het Rijswijkse Lyceum. Leerlingen in een derde klas vmbo leerden aan de hand van rollenspelen hoe een sollicitatiegesprek kan verlopen.

Het initiatief voor deze sollicitatietrainingen ligt bij JINC. JINC helpt kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Werk en Vakmanschap Leiden zet zich regelmatig op deze manier in voor vmbo-leerlingen.

 

Eindcijfer: 8

Mark en Annemarie deden de training in een klas met circa dertien leerlingen. Mark is enthousiast over hetgeen hij gezien en gelezen heeft. “Ik vond de sollicitatiebrieven en -gesprekken over het algemeen goed. Verder was het vooral erg leuk om te doen. Leerlingen kregen niet alleen de rol van sollicitant, maar ook van werkgever. Dat maakte het voor iedereen extra leuk. Ook de decaan, die even kwam kijken, was enthousiast over de training. Voor Annemarie en mij was er volop waardering. Dat blijkt ook wel uit ons rapportcijfer. We scoorden een acht en daarmee zijn we diktevreden.”