‘Voorlichting met en door onze ambassadeur’

25 november 2019

ROC Tilburg organiseerde afgelopen zondag een Open Dag. Hiervoor werden met name derde- en vierdejaars leerlingen vmbo en mavo uitgenodigd, evenals hun ouders/verzorgers. Sjoerd de Jong, consultant bij de vestiging van Werk en Vakmanschap in Roosendaal, was aanwezig om informatie en advies te geven over de diverse opleidingsmogelijkheden, en dan met name over technische bbl-trajecten via Werk en Vakmanschap. Hij deed dit samen met Lars Jongenelen. Lars heeft zowel zijn niveau 3 als niveau 4 diploma via een bbl-traject bij Werk en Vakmanschap gehaald. Door zijn ervaringen is hij een ware ambassadeur voor deze opleidingen.

Sjoerd is enthousiast over het grote aantal bezoekers van de dag en de interesse die er was voor de mogelijkheden om te werken en leren in de techniek. “Ik heb met name verteld over de rol die Werk en Vakmanschap speelt, bijvoorbeeld voor wat betreft het vinden van een passende leerwerkplek en onze begeleiding. Lars kon dit uitstekend aanvullen met zijn verhalen uit de praktijk. Ik merkte dat leerlingen en hun ouders het interessant vonden om hem te spreken. Het is leuk om te kunnen laten zien, hoe succesvol bbl-leerlingen kunnen worden. Lars bijvoorbeeld werkt inmiddels als zzp-er zelfstandig in de techniek.”

Sjoerd heeft met enkele jongeren ook al concrete vervolgafspraken kunnen maken. “Begin volgend jaar neem ik opnieuw contact met ze op. Dan bespreken we verder hoe we een en ander voor hun kunnen gaan regelen.”