Voorlichting techniek in Leeuwarden

22 januari 2018

Consultants van Werk en Vakmanschap Groningen waren de afgelopen twee weekenden actief met het geven van voorlichting over de techniek. Zij deden dit op het ROC Friese Poort en het Leeuwarder Lyceum, beiden in Leeuwarden.

De bovenbouwleerlingen van het Leeuwarder Lyceum konden vorig weekend voorlichtingsbijeenkomsten bijwonen. Op deze manier konden zij zich oriënteren op de periode ná hun diploma. Ook de Open Dag bij ROC Friese poort was bedoeld als toekomstoriëntatie. Consultant Mirjam Jager is overtuigd van het belang van deze evenementen. “De bijeenkomsten waren goed bezocht. Het is duidelijk dat veel leerlingen serieus nadenken over hun toekomst. De techniek biedt volop kansen. We hebben daar uitgebreid over kunnen vertellen. Zeker tijdens de Open Dag bij het ROC Friese Poort ging de techniek écht leven. Daar waren immers ook werkplaatsen open. Zo konden de jongeren daadwerkelijk zien wat elektrotechniek, mechatronica of werktuigbouw inhoudt.”

Docenten en decanen
Naast het op weg helpen van leerlingen en hun ouders, sprak Mirjam ook tal van docenten en decanen. “Ook voor hen is ons aanbod interessant. Leerlingen die vastlopen in een bol-opleiding of zelf moeilijk een leerwerk-plek kunnen vinden, helpen wij graag op weg.”