Vraag en aanbod samen op Talent Event Rivierenland

18 april 2017

Het Talent Event Rivierenland bracht tal van schoolverlaters, werkzoekenden en werkgevers op de been. Tijdens dit evenement, bij ROC Rivor Tiel, was er volop gelegenheid om contacten te leggen, matches te maken, personeel te werven, talent te scouten, workshops te verzorgen of volgen en te netwerken. Consultants Lex Jansen en Kevin Grapperhaus van Werk en Vakmanschap Nijmegen hebben volop van deze mogelijkheden gebruik gemaakt.

Lex is enthousiast over de middag. In de eerste plaats vanwege het grote aantal technische kandidaten dat hij gesproken heeft. “We hebben tal van interessante mensen gesproken, waarvoor we mogelijk iets kunnen betekenen. We ontmoetten bijvoorbeeld een pas afgestudeerde HTS-er. Zijn CV ligt inmiddels al bij enkele lidbedrijven. Zo snel kan het gaan.”

Technische vacatures

Naast het kennismaken met nieuwe talenten is een event als dit goed voor het versterken van contacten met andere arbeidsmarktpartijen. “We hebben er bewust voor gekozen om op de beursvloer te staan. Op deze manier hebben we niet alleen veel (aankomende) technici gesproken, maar ook werkgevers. Het is leuk dat we ook daar interessante contacten hebben kunnen leggen. Deze eerste vacature is al bij ons gemeld.”