‘Walk en Talk’ over techniek

18 september 2019

Monique Nefs, consultant bij Werk en Vakmanschap in Roosendaal, was gisteren als spreker te gast bij de bibliotheek VANnU in Roosendaal. Tijdens de maandelijkse ‘Walk en Talk’ ging zij onder andere in op de dienstverlening van Werk en Vakmanschap, werken in de techniek en solliciteren.

“Onze vestiging op de Markt in Roosendaal ligt echt recht tegenover de bibliotheek. Ik wilde graag iets aan onze zichtbaarheid doen. Dat kon prima door als gastspreker aanwezig te zijn bij hun maandelijkse ‘Walk en Talk’.”

 

Techniek is overal

Afgelopen maandag waren ruim vijftien belangstellenden aanwezig. Monique benadrukte in haar gesprek vooral het belang van de technische sector en de carrièremogelijkheden die de techniek biedt. “Ik liet aan de hand van een oude draaischijftelefoon en een eenvoudige garde zien, dat deze sector continu in ontwikkeling is. Techniek hebben we hard nodig in ons dagelijks leven. Die bewustwording vind ik belangrijk. Werk en Vakmanschap maakt zich hard voor de instroom van technische talenten, van alle leeftijden.”

 

Samenwerken

De reacties op haar presentatie waren lovend. Enkele mensen gaven bovendien aan zich verder te willen oriënteren op een baan in de techniek. Vanzelfsprekend kunnen Monique en haar collega’s hen daarbij van dienst zijn. Ook over de samenwerking met de bibliotheek is Monique enthousiast. “Ik hoop dat we in de nabije toekomst vaker samen initiatieven kunnen oppakken. Ik zie wat dat betreft genoeg kansen.”