‘We promoten techniek bij jong en oud’

18 oktober 2018

“We promoten de techniek op tal van manieren, bijvoorbeeld zoals deze week voor basisscholen, voortgezet onderwijs en een Banenmarkt van UWV. Zo komt onze boodschap bij jong en oud terecht.” John Borsboom, consultant bij Werk en Vakmanschap in Emmen, benadrukt het belang hiervan. “Het is goed om te blijven vertellen hoe uitdagend en divers de techniek is. Bovendien zijn er volop carrièrekansen.”

John en zijn collega’s waren de afgelopen week veel in de regio actief. Tijdens Techniek Tastbaar in Meppel was Werk en Vakmanschap aanwezig om basisschoolleerlingen en leerlingen van het voortgezet onderwijs te enthousiasmeren voor techniek. “Leerlingen konden in alle stands zelf met techniek aan de slag. In onze stand maakten ze buttons met leuke teksten die refereren aan de techniek.”

Werken en leren
De UWV Banenmarkt van begin deze week was voor Werk en Vakmanschap een uitgelezen kans om langdurig werkzoekenden te wijzen op de mogelijkheden die de technische sector biedt. Voor zij-instromers zijn regelmatig kansen, zéker voor diegenen die enige affiniteit met techniek hebben. Ook tijdens de voorlichtingsavond bij Stad en Esch in Meppel was er volop belangstelling voor techniek. “We hebben met name derde- en vierdejaars vmbo-leerlingen geïnformeerd over de mogelijkheid om na het vmbo een bbl-opleiding in een technische richting te volgen. Deze bbl-leerlingen gaan dan vier dagen in de week werken en volgen één dag per week school. En dat met onze coaching en begeleiding en een salaris waar veel jongeren én hun ouders zeer tevreden mee zijn.”