Week brengt technische leerlingen en bedrijven samen

08 februari 2018

De Week van de Techniek in Emmen brengt technische vmbo-leerlingen in contact met technische bedrijven. Waar mogelijk wordt gezocht naar een optimale match. “Leerlingen met scheikunde in het pakket gingen op bezoek bij bedrijven in de chemische procesindustrie en leerlingen PIE (Proces, installatie, elektro) namen een kijkje bij een installatiebedrijf”, legt Patricia Schulte, consultant bij Werk en Vakmanschap Emmen uit.

Het is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij Werk en Vakmanschap sinds jaar en dag tekent voor de organisatie. Een hele klus: in een week tijd bezoeken ruim driehonderd derde- en vierdejaars vmbo-leerlingen twee van de elf deelnemende bedrijven. En dat niet alleen, na twee bedrijfsbezoeken krijgen de leerlingen op het Drenthe College een middagprogramma aangeboden dat hoofdzakelijk gericht is op het doen van praktijkopdrachten.

Enthousiasmeren
Volgens Patricia is de animo groot, zowel onder scholen als onder bedrijven. “Alle partijen doen eigenlijk al jaren mee. Wel leuk is dat we dit jaar drie nieuwe bedrijven aan ons hebben weten te binden. Ook zij zien de noodzaak om techniek te laten zien én ervaren. Alleen op die manier stimuleer je jongeren om voor de technische sector te kiezen.” Voor Werk en Vakmanschap is deelname aan de week vanzelfsprekend. “Het promoten van techniek is één van de doelstellingen van de Coöperatie. We willen zo veel mogelijk mensen enthousiast maken voor de techniek. Een week als dit draagt daar zeker aan bij.”