Week lang focussen op bbl-leerlingen

25 juni 2020

Nu door de coronacrisis de middelbare scholen grotendeels dicht zijn, zochten de consultants van Werk en Vakmanschap in Terneuzen naar nieuwe manieren om met middelbare scholieren in contact te komen. Dat lukte goed door gebruik te maken van social media en MS Teams. Vestigingsmanager Eric Riemens is enthousiast over het resultaat. “We hebben met bijna tien nieuwe bbl-leerlingen contact. Komende periode gebruiken we om hen te matchen op de juiste leerwerkplek.”

Open dagen, voorlichtingsmiddagen, banen- en studiemarkten; de coronacrisis gooide bij heel veel relevante evenementen roet in het eten. Om toch de unieke rol op de Zeeuwse arbeidsmarkt waar te maken, organiseerden Eric en zijn team een week speciaal voor bbl-leerlingen. Naast leerlingen, werden ook technische bedrijven geënthousiasmeerd om mogelijke bbl-banen te delen. Docenten en decanen op hun beurt werd gevraagd hun leerlingen te wijzen op de coaching en begeleiding van Werk en Vakmanschap. “We hebben sinds jaar en dag goede, intensieve contacten met het middelbaar (beroeps)onderwijs. Het is mooi om te zien dat deze contacten ook nu van waarde zijn.”

Technische banen voor leerlingen
Dagelijks postten Eric en zijn collega’s één specifieke bbl-vacature. Belangstellenden konden eenvoudig reageren met een berichtje terug of een appje. Aan het einde van de week was er een gezamenlijke online sessie waarin alle ins en outs werden besproken. “We hebben over de banen verteld, over de verschillende sectoren, maar ook over onze uitgebreide dienstverlening, de coaching en begeleiding, het salaris en alle kosten die wij voor ons rekening nemen. Dat sprak de deelnemers aan. We gaan de komende weken serieus met hun toekomst aan de slag.”