Weekend boordevol voorlichting en advies

28 januari 2020

Voor de consultants van Werk en Vakmanschap in Roosendaal stond dit weekend in het teken van voorlichten en adviseren. Zowel op het Curio in Breda (Radius College) als in Bergen op Zoom (Markiezaat College) waren zij actief met het vertellen over de mogelijkheden in de techniek. Consultant Tanja Veldhoen was aanwezig in Breda. “Het is leuk om zoveel verschillende leerlingen te ontmoeten. De één weet al precies wat hij wil, terwijl voor een ander de wereld nog helemaal openligt.”

Voorlichtingsdagen als deze staan in het teken van kennismaken, vertellen en adviseren. Dat was dit keer niet anders. “Veel van deze jongeren hebben interesse in techniek, maar de richting is vaak nog een vraag. Wij attenderen ze op websites zoals kiesmbo.nl en YouTube waar tal van video’s inzicht geven in het werk in de techniek. Natuurlijk kunnen leerlingen ook altijd een vervolgafspraak met ons maken. We kunnen dan in een persoonlijk gesprek veel dieper ingaan op de beroepenoriëntatie.”

Coaching en begeleiding
Ook tijdens deze voorlichtingsdagen was er veel belangstelling en waardering voor de dienstverlening van Werk en Vakmanschap. Tanja: “Leerlingen, maar zéker ook hun ouders/verzorgers, zien Werk en Vakmanschap als een belangrijke stok achter de deur. Met onze coaching en begeleiding loodsen we jongeren door hun opleiding. Dat is echt nodig: de meeste komen van voltijds onderwijs en moeten op een bbl-opleiding ineens werken en leren gaan combineren. Wij helpen ze deze switch te maken. Daarnaast ontzorgen we bedrijven. Zij krijgen er een medewerker bij die nog aan het begin van zijn carrière staat. Wij begeleiden dit zo zorgvuldig mogelijk.”