Werk en Vakmanschap bij Vmbo On Stage

12 februari 2020

De ‘Vmbo On Stage’ evenementen zetten vmbo-leerlingen letterlijk in het zonnetje. Alleen de binnenkomst over de rode loper maakt al duidelijk dat zij belangrijk voor de maatschappij zijn. Het applaus van de aanwezige werkgevers versterkt dit gevoel van erbij horen en waardevol zijn. Rob Smit, consultant bij Werk en Vakmanschap in Weert, was recent, samen met enkele collega’s, aanwezig bij Weert on Stage en Venlo on Stage. Hij is enthousiast over deze evenementen en de manier waarop vmbo-ers kunnen kennismaken met hun toekomst.

“Deze evenementen zijn een mooie manier om deze leerlingen te laten kennismaken met de beroepen waarin ze aan de slag kunnen. Anders dan ze zelf soms denken, zijn ze bijzonder waardevol voor het lokale bedrijfsleven. Het is te hopen dat evenementen als deze bijdragen aan het bijstellen van het beeld dat anderen, maar ook zijzelf, over het vmbo hebben.”

Rob was aanwezig in Weert en Venlo. In Weert vertegenwoordigde hij namens een lidbedrijf de functie van operator draadvonken (verspanen met metaal en kunststof). Bij het evenement in Venlo was hij ‘matchmaker’ en hielp hij leerlingen op weg. “Het was voor de leerlingen zinvol, maar zeker ook voor onszelf. We hebben interessante contacten kunnen leggen met leerlingen en het lokale bedrijfsleven.”