Werk en Vakmanschap doet goede zaken op open dagen

02 februari 2016

De afgelopen periode is in West-Brabant volop aandacht besteed aan voorlichting voor middelbare scholieren die hun toekomst aan het plannen zijn. Werk en Vakmanschap speelde daarin een prominente rol.

In Roosendaal werd op 19 januari op het Jan Tinbergen College de zogeheten Mammoetdag voor derde- en vierdejaars vmbo-scholieren gehouden. Tientallen bedrijven en scholen waren vertegenwoordigd om de meer dan 350 jeugdige bezoekers en hun ouders wegwijs te maken in het doolhof van opleidingsmogelijkheden. Tanja Veldhoen van de vestiging Roosendaal van Werk en Vakmanschap blikt tevreden terug. “Onze aandacht gaat vooral uit naar de grote groep leerlingen die niet nog jaren in de schoolbanken wil doorbrengen. Zij volgen liever een BBL-traject – de beroepsbegeleide leerweg – waarin werken en scholing worden gecombineerd. Doordat we op de Mammoetdag samenwerken met enkele vervolgopleidingen, konden we hen op hun wenken bedienen.”

Op 29 en 30 januari waren er soortgelijke open dagen in vestigingen van het Markiezaat College in Bergen op Zoom en Hoogerheide. Voor de liefst tweeduizend leerlingen die erop af kwamen viel vooral op techniekgebied veel te zien. Ook hier was Werk en Vakmanschap goed vertegenwoordigd. Naast het leggen van contacten met toekomstige technici, konden ook de banden met een aantal lidbedrijven worden aangehaald. Waar de jeugd is, is de toekomst, beseften de afgezanten van bedrijven als TMS Industrial Services, Flowserve, Nuplex en Shell. Susanne van Oosterhout van Werk en Vakmanschap geeft aan dat deze bedrijven bijna continu op zoek zijn naar personeel. “Wij leveren aan deze partners geregeld goede vaklui. Het is dan ook erg positief om op zo’n open dag voor scholieren samen te kunnen optrekken.”