Werk en Vakmanschap en Saxion werken samen

13 september 2017

Vanuit bedrijven in de regio is de vraag naar hoger opgeleide technici toegenomen en daar speelt de nieuwe samenwerking tussen Werk en Vakmanschap en Saxion op in. Technici kunnen nu aan de slag bij bedrijven en tegelijkertijd meerdere hbo-modules Mechatronica volgen bij de Saxion Parttime School. Maandag 11 september werd de samenwerking officieel bekrachtigd.

“De laatste tijd ervaren we steeds meer dat bedrijven het niveau van hun medewerkers willen opkrikken en dat functie-eisen in vacatures toenemen”, aldus Larissa Klaassen, vestigingsmanager bij Werk en Vakmanschap Enschede. “Samen met Saxion Parttime school en onze klanten ‘creëren’ we de gewenste medewerker. Tijdens de detachering volgen ze één of meerdere modules bij de Saxion Parttime School. Deze koppeling op hbo-niveau is uniek in Nederland.”

Omscholen en meteen aan het werk
Door de samenwerking kan Werk en Vakmanschap inspelen op de veranderende vraag van technische bedrijven door bestaande vacatures in te vullen. Anderzijds kunnen mensen aan het werk die interesse hebben in een opleiding maar nog geen werkgever hebben. Het gaat hierbij vaak om mensen die zich laten omscholen. “In bepaalde sectoren bestaat een overschot aan mensen, in andere sectoren juist een tekort. Voor een werkloze is dit een mooie kans om zich om te scholen en meteen weer aan het werk te gaan”, legt Karin Louwers, accountmanager bij Saxion Parttime School, uit. “Een werkgever kan bovendien subsidie aanvragen voor scholing van zijn medewerker. In dit geval is dat Werk en Vakmanschap die mensen detacheert, maar het geldt dus ook voor andere werkgevers.”

Mechatronica
Vooral op het gebied van mechatronica is er op dit moment veel vraag naar hbo geschoolde medewerkers. De gelijknamige opleiding bij Saxion is modulair opgebouwd waardoor gestart kan worden met de lesstof die het belangrijkst is voor een bepaalde functie.