Werk en Vakmanschap succesvol op Noordelijke Banenbeurs

27 februari 2020

Natuurlijk was Werk en Vakmanschap deze week aanwezig op de Noordelijke Banenbeurs in Groningen. Iedereen die op zoek is naar (ander) werk kon hier terecht om kennis te maken met werkgevers uit verschillende sectoren. Consultant Martine Haverkort, van de vestiging van Werk en Vakmanschap in Groningen, vertelt dat zij tevreden op de beursdagen terugkijkt. Samen met haar collega’s heeft zij veel (potentiële) technici gesproken én bedrijven die in de techniek actief zijn.

Bij de stand van Werk en Vakmanschap gaven Martine en haar collega’s informatie over de techniek en de verschillende richtingen die in deze sector mogelijk zijn. “Techniek is natuurlijk een verzamelnaam voor veel uiteenlopende richtingen. Met videomateriaal hebben we mensen een goed beeld kunnen geven van de verschillende technische functies die er zijn.”

Goede dienstverlening
Leuk is dat veel mensen gericht naar de stand van Werk en Vakmanschap liepen. Zij hadden van anderen gehoord dat de dienstverlening, waaronder de coaching en begeleiding, goed is. “Een flink aantal mensen vertelde ook dat zij onze inzet op een langdurige relatie waarderen.”

Intakes plannen
Momenteel is de vestiging druk met het inplannen van diverse vervolggesprekken. “Binnenkort komt een jongedame samen met haar vriend voor een intakegesprek. Hij werkt al in de techniek. Zij hoorde over de mogelijkheden die wij bieden om te starten in de techniek. Samen komen op gesprek: zij over een bbl-traject, hij over een mogelijke overstap naar een andere technische functie.”