Veel belangstelling voor Werkbeurs XXL

14 maart 2017

De Werkbeurs XXL, die op 9 maart plaatsvond in de Stoelemat in Bergen op Zoom, was een groot succes. Veel werkzoekenden wisten de weg naar de beurs te vinden. Maar niet alleen zij. Ook mensen die op zoek zijn naar een leerwerkplek, een stage of vrijwilligerswerk waren deze middag van harte welkom. Vestigingsmanager Laura Maartense was er namens Werk en Vakmanschap Roosendaal, samen met de consultants Sjoerd de Jong en Marc van Eekelen. “Deze bijeenkomsten zijn bijzonder waardevol.”

De Werkbeurs XXL bood een podium waar werkgevers en werkzoekenden elkaar konden ontmoeten. Maar liefst 800 mensen maakten hiervan gebruik. Zij konden kennismaken met uiteenlopende sectoren, zoals  Techniek, Transport en Logistiek, Bouw en Infra, Productie en Groen. Naast verschillende uitzendorganisaties, waren ook enkele bedrijven vertegenwoordigd.

Perspectief

Laura is enthousiast. “We hebben veel mensen gesproken. Bijvoorbeeld de ouders van een leerling die een leerwerkplek zoekt. Daar gaan we natuurlijk direct mee aan de slag. Verder hebben we een aantal mensen uitgenodigd voor een nadere kennismaking. Volop perspectief dus. Naast de contacten met werkzoekenden en leerlingen, is een beurs als deze ook goed voor het versterken van contacten. Zo hebben we ketenpartners gesproken, zoals UWV en gemeente en verschillende technische bedrijven.”