Werkmarkt Apeldoorn: veel technisch talent op de been

26 oktober 2017

De Werkmarkt, die deze week in Apeldoorn plaatsvond, werd door ruim 800 werkzoekenden bezocht. Lars van Boxel en Pieter Groenheide, beiden consultant bij Werk en Vakmanschap in Velp, zijn enthousiast over het grote aantal mensen dat belangstelling toonde voor de techniek. “Ons zij-instroomproject Talent in Procestechniek spreekt aan. Mogelijk biedt dit kansen voor de werkzoekenden om vanuit hun positie in te stromen in een technische richting.”

De Werkmarkt was een initiatief van UWV in samenwerking met Werkbedrijf Lucrato. Naast de werkzoekenden waren bijna 30 werkgevers aanwezig, uit uiteenlopende sectoren als techniek, zorg, productie, ICT en groen. Werk en Vakmanschap was uitgenodigd door UWV, onder andere vanwege de interessante instroomprojecten in de techniek.

Veel belangstelling
Lars en Pieter kijken met een goed gevoel terug. “We hebben ontzettend veel leuke en interessante mensen gesproken. De belangstelling voor onze dienstverlening was groot. Logisch, want we hebben werkzoekenden heel wat te bieden. Uiteindelijk hebben we een tiental kandidaten op een shortlist staan. We gaan hen direct voorstellen op technische vacatures of nodigen ze uit voor een vervolgafspraak. Verder houden we belangstellenden op de hoogte over eventuele nieuwe technische instroomtrajecten.”

Tell a Friend
Werk en Vakmanschap is dagelijks actief met het werven en selecteren van technische talenten. Een onderdeel daarvan is de ‘Tell a Friend’ actie. Zo maakte Lars van de Werkmarkt gebruik om kennis te maken met vier technici uit de regio Apeldoorn. Zij waren voorgedragen door twee medewerkers van Werk en Vakmanschap. “Geweldig leuk om te zien dat deze actie werkt. Het waren vier goede kandidaten. Dat is interessant voor ons, voor henzelf, en zeker ook voor onze medewerkers. Gaan de nieuwe kandidaten op gesprek, dan ontvangen onze medewerkers als dank een waardebon van 20 euro. Gaan ze daadwerkelijk via ons aan de slag, dan bestaat de beloning, naar keuze, uit 250 euro netto, 750 euro opleidingsbudget of een sportabonnement bij BasicFit.”