West-Brabant is weer bekend met Werk en Vakmanschap

12 december 2018

De consultants van Werk en Vakmanschap in Roosendaal hebben de afgelopen week op tal van scholen informatie gegeven over technische beroepen, technische bbl-trajecten en de manier waarop zij leerlingen begeleiden naar een diploma.

Zo waren de consultants aanwezig bij het Munnikenheide College in Etten-Leur, bij Steenspil, de school voor vmbo en beroepsgerichte mavo in Halsteren en op RSG ’t Rijks in Bergen op Zoom. Jill Melman is enthousiast over de gesprekken die op deze scholen gevoerd zijn met zowel leerlingen als ouders. “De interesse voor techniek is groot. Veel leerlingen zien een bbl-traject wel zitten. Leren in de praktijk, één dag per week naar school en een inkomen is een aantrekkelijke start van je loopbaan. Ook ouders zien dat. Zij waarderen daarbij dat wij de leerwerkbedrijven zoeken, alle kosten dragen en de leerlingen intensief begeleiden naar een diploma. Natuurlijk zijn de meeste jongeren nog te jong om zich nu al aan te melden, maar ik weet zeker dat we enkele ervan binnen afzienbare tijd opnieuw zullen spreken.”

Ouders en/of leerlingen die nog meer informatie wensen, zijn welkom op de vestiging in Roosendaal. Deze is op 5 en 19 februari 2019 ook ’s avonds geopend.