Wetenschapsdag in teken van ‘Ti Ta Taal!’

09 oktober 2018

Tijdens de jaarlijkse Wetenschapsdag, afgelopen zaterdag, konden kinderen de wereld van techniek en wetenschap ontdekken. Dit jaar was het thema van de Wetenschapsdag: ‘Ti Ta Taal!’ Bij de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg telde vestigingsmanager Eric Riemens van Werk en Vakmanschap Terneuzen honderden bezoekers. “Techniek leeft, dat is wel duidelijk.”

Verschillende activiteiten stonden in het teken van lezen en schrijven, zoals schrijven met 3D pennen, een workshop ‘handlettering’, lezen en schrijven met planten, een workshop oude handschriften ontcijferen en stroomtekeningen lezen.

Mogelijkheden in de techniek
Ook bij Werk en Vakmanschap konden de deelnemers met letters aan de slag. “Kinderen maakten in onze stand hangertjes met daarin hun eigen naam”, legt Eric uit. Hij stond versteld van het grote aantal bezoekers. Hij en zijn collega consultant Michelle van Leerzem waren doorlopend bezig met het begeleiden van deze technische talentjes in de dop. “Natuurlijk hebben we waar mogelijk verteld over onze dienstverlening en de mogelijkheden van werken en leren in de techniek. Tussen de bedrijven door was hiervoor veel belangstelling van zowel de kinderen als hun ouders.”