‘Onze YouTube filmpjes geven een prima beeld’

12 december 2016

Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur en het Munnikenheide College uit Etten-Leur organiseerden op donderdagavond 8 december een gezamenlijke informatieavond. Het doel van deze avond was jongeren en hun ouders informeren over de mogelijkheden na het VMBO. Natuurlijk was Werk en Vakmanschap ook aanwezig. De consultants Tanja Veldhoen en Susanne van Oosterhout gaven informatie over de aantrekkelijke BBL-trajecten in de techniek.

Tijdens de drukbezochte informatieavond waren circa 50 opleidingsinstituten aanwezig om de derde- en vierdejaars leerlingen te informeren over hun opleidingsaanbod. Alle studierichtingen waren vertegenwoordigd, van bouw tot zorg en van techniek tot administratie. Tanja en Suzanne spraken een groot aantal jongeren die interesse hebben in een leerwerktraject via Werk en Vakmanschap. “We ontzorgen bedrijven als zij een leerling in dienst willen nemen, maar we ontzorgen de leerling en zijn ouders ook. We staan echt tussen de leerling en het leerbedrijf en de school in. Dat spreekt erg aan, bij leerlingen en zeker ook bij hun ouders.”

Motorvoertuigentechniek
Ook tijdens deze voorlichtingsavond was er veel belangstelling voor motorvoertuigentechniek. Een herkenbaar beeld, volgens Tanja. “Veel jongeren kunnen zich niks bij techniek voorstellen, behalve bij motorvoertuigentechniek. Mooie, strakke auto’s spreken aan en iedereen heeft wel een beeld bij een monteur in een garage. Voor ons is dit een mooi startpunt van een gesprek waarin we wijzen op andere technische richtingen. Richtingen waarin vaak meer carrièremogelijkheden zijn. Om ons verhaal te ondersteunen verwijs ik jongeren graag naar onze YouTube filmpjes. Daarin wordt heel duidelijk uitgelegd wat verschillende technische functies zoals verspaner, procesoperator of werktuigbouwkundige precies inhouden.”