Zeker 1000 scholieren bij Techniek Experience Days

10 februari 2020

De Techniek Experience Days zijn inmiddels een vast onderdeel van het lesprogramma van tweedejaars scholieren in Zeeuws-Vlaanderen. De locatie voor deze dagen kan bijna niet beter: het Industrieel Museum in Sas van Gent. Michelle van Leerzem, consultant bij Werk en Vakmanschap in Terneuzen, is enthousiast over deze editie van het evenement. “We hebben weer heel veel scholieren kunnen enthousiasmeren voor de techniek, van vmbo en mavo tot havo en gymnasium.”

De Techniek Experience Days is een initiatief van Huis van de Techniek. De dagen zijn bedoeld om jongeren actief te laten kennismaken met lokale industriële bedrijven in onder andere de procestechniek, maintenance en logistiek en de bedrijfsprocessen die daarbij horen. Daarnaast zetten deze dagen de jongeren tot denken over hun studiekeuze en de vraag of de techniek iets voor hen is. “We laten zien dat techniek veel meer is dan het stereotype beeld van met vuile handen thuiskomen”, aldus Michelle.

Bij Michelle en haar collega’s konden de deelnemende scholieren drie foto’s kiezen, van alledaagse producten zoals snoepjes, make-up, hijskraan of een achtbaan. “Met deze foto’s gingen de scholieren langs alle deelnemende bedrijven om te achterhalen welke technische processen hieraan ten grondslag liggen”, vertelt Michelle. “Zo konden ze ontdekken dat techniek in vrijwel elk facet van ons dagelijks leven een rol speelt.”