Zij bereiken de latente baanzoeker

03 mei 2018

“Werk en Vakmanschap weet de latente baanzoeker binnen de techniek aan te spreken. Mensen die de stap naar de techniek of een andere technische baan overwegen, maar niet actief op zoek zijn. Dat netwerk hebben wij niet.” Evelien Bomhof, HR-adviseur bij Kingspan Insulation in Winterswijk, is tevreden over desamenwerking met Werk en Vakmanschap. “Zij hebben drie uitstekende kandidaten gevonden voor onze technische dienst.”

Kingspan produceert hardschuim isolatieplaten. Dit gebeurt in Nederland op twee locaties, in Winterswijk en Tiel. De producten van deze twee vestigingen verschillen. Waar in Winterswijk platen worden geproduceerd op basis van PIR voor bijvoorbeeld platte daken en de agrarische sector, produceert Tiel Kooltherm platen voor bijvoorbeeld spouwmuur isolatie. Bij Kingspan Insulation Continental Europe werken circa 500 mensen, waarvan 140 in Winterswijk. “We hebben een enorme groeiambitie. Dit betekent dat je hier werkt in een dynamische omgeving die aan verandering onderhevig is. Als werknemer moet je in staat zijn om mee te groeien.”

 

Direct drie kandidaten

De samenwerking met Werk en Vakmanschap ging van start eind 2016. “Door een aantal interne veranderingen ontstonden bij onze technische dienst in Winterswijk drie vacatures. Werk en Vakmanschap vond vrij snel drie medewerkers die direct inzetbaar waren. Eén kandidaat paste perfect in het plaatje. Daarnaast startte een jongere medewerker die zich graag wilde ontwikkelen. Inmiddels volgt hij de mbo niveau 4 opleiding Technicus Mechatronica Systemen. De derde kandidaat stond qua directe ervaring het verst af van onze eisen, maar ook hem gaven we graag een kans. Iedere HR-adviseur weet dat momenteel het schaap met vijf poten niet beschikbaar is.”

 

Strategische keuzes

De drie nieuwe medewerkers zijn het afgelopen jaar via Werk en Vakmanschap gedetacheerd bij Kingspan. Inmiddels is het bedrijf zo ver dat ze een vast contract krijgen aangeboden. Wat Evelien betreft is dit niet het einde van de samenwerking, integendeel. “We hebben afgesproken de contacten warm te houden. Ik streef naar strategische keuzes wat betreft detacheren, zelf werven en selecteren. Daarom sluit ik niet uit dat we Werk en Vakmanschap ook voor toekomstige vacatures zullen inschakelen. Zij weten een netwerk aan te boren, dat wij niet hebben.”

 

Dit artikel is verschenen in de april editie 2018 van ons vakblad Vakkennis.