Zorgeloos BBL-en in de techniek

19 januari 2017

BBL-en in de techniek; dat was het onderwerp van de presentaties die consultant Femke Schout deze week verzorgde op het Pontes College in Goes. De presentaties maakten deel uit van de voorlichtingsavond die georganiseerd werd voor derde- en vierdejaars VMBO-leerlingen en hun ouders.

Femke werkt als consultant op de vestiging van Werk en Vakmanschap in Terneuzen. Ze is enthousiast over de reacties die ze kreeg. “Ons aanbod is erg aantrekkelijk. Je ziet het enthousiasme bij ouders en leerlingen wanneer ik vertel dat we de leerling begeleiden vanaf de inschrijving op school tot het bestellen van boeken. Verder nemen we de coaching van de leerling voor ons rekening, zowel op de werkvloer als bij de schoolwerkzaamheden. Tevens dragen wij  de volledige kosten van de opleiding.”

De leerlingen zelf zijn met name geïnteresseerd in de mogelijkheden die de techniek biedt. “Veel van de jongeren die ik sprak, weten wel dat ze een technische studierichting willen kiezen. De vraag is vaak nog welke. Aan de hand van beroepen en voorbeelden van regionale bedrijven probeer ik de verschillende keuzes te schetsen. Door het concreet te maken, gaat het vak vaak iets meer leven.”