Onze cultuur

faiza

Wat onze consultants / recruiters zeggen

Faiza Ajja is consultant op de vestiging in Nijmegen. De HR-opleiding van Faiza, een bachelor Human Resources Management met als minor Diversity Marketing, sluit naadloos aan bij de activiteiten van Werk en Vakmanschap. “Het is enorm leuk om je samen met je collega’s in te zetten voor technische talenten en het regionale bedrijfsleven.” Over de begeleiding door haar collega’s is Faiza positief: “Ik ben warm ontvangen. Het is toch allemaal nieuw. Iedereen is behulpzaam en neemt de moeite om zaken uit te leggen.” Als consultant krijgt Faiza volop tijd en ruimte om te groeien in haar functie. Geleidelijk aan bouwt ze aan een eigen netwerk van bedrijven en kandidaten en ervaart ze hoe geweldig het is om een succesvolle plaatsing te realiseren. “Ik ben oprecht blij voor de kandidaat en de opdrachtgever.”

Wat onze gedetacheerde medewerkers zeggen

Dat Nathalie Jansen (17) uit Sluis in de techniek terecht is gekomen, zal voor de mensen die haar kennen geen verrassing zijn. “Ik was altijd al meer ‘jongen’ dan meisje. Ik deed ‘jongenssporten’ en had interesse in ‘jongensberoepen”. Op het vmbo kiest Nathalie als enige meisje voor een technisch profiel. “Ik wilde heel graag een BBL-opleiding volgen, maar het viel niet mee om een passend leerbedrijf te vinden. Misschien vinden veel bedrijven het toch lastig om een meisje een kans te bieden in de techniek. Werk en Vakmanschap is wat dat betreft echt mijn ‘reddende engel’. Via hen kon ik bij Frans Vervaet aan de slag. Ik ben het enige meisje op de werkvloer, met uitzondering van de receptioniste. In het begin was het wennen, maar ik voel me nu goed thuis.”

nathalie

“We kwamen natuurlijk wel eens langs Frans Vervaet BV in Biervliet, maar ik wist niet precies wat daar allemaal werd gemaakt. Via Werk en Vakmanschap kreeg ik de kans om enkele dagen op proef mee te draaien. Dat klikte zo goed dat ik hier nu werk en mijn BBL-opleiding (Beroeps Begeleidende Leerweg) Allround Constructiewerker volg.”

Frans Vervaet fabriceert zelfrijdende bietenrooiers en mestinjecteurs die wereldwijd hun weg vinden. Het bedrijf is sterk in innovatieve oplossingen waarmee boeren en loonwerkers efficiënter en effectiever kunnen werken. “Ik ben hier vier dagen per week aan het werk. Eén dag per week ga ik naar school.”

Naast Vervaet is Nathalie ook erg enthousiast over Werk en Vakmanschap in Terneuzen. “Dankzij hen kreeg ik de kans om in de metaalindustrie aan de slag te gaan. Ik zie de consultants van Werk en Vakmanschap meestal één keer per maand. De begeleiding is goed en als ik ze eerder nodig heb, dan hoef ik maar te mailen en reageren ze direct.”

wagenborg

Wat onze opdrachtgevers zeggen

Jeanet de Jong werkt als P&O manager bij Wagenborg Nedlift in Hengelo. “Het is ondoenlijk om vanuit Hengelo voor al onze vestigingen werkzoekenden te enthousiasmeren voor werk bij Wagenborg Nedlift. Werk en Vakmanschap pakt dit sinds ruim een jaar voor ons op. En met succes. Ze hebben een landelijke dekking en zitten dicht bij onze doelgroep. Op deze manier hebben we al ruim twintig medewerkers succesvol kunnen werven voor de functies leerling kraanmachinist, hijsbegeleider en montagemedewerker.”

Om succesvol te zijn in een functie als kraanmachinist moet je stevig in je schoenen staan. “Het werk vergt het nodige van je. Het zijn zware machines en veel machinisten gaan daarmee zelfstandig op pad. Het is risicovol werk, waar je alleen voor staat. Daarbij moet je goed kunnen samenwerken met de mensen ter plaatse. Soms is de druk van een uitvoerder groot. Het is belangrijk dat je daar professioneel mee omgaat, zonder de veiligheidsregels uit het oog te verliezen. Communicatieve vaardigheden zijn dus belangrijk, evenals enige rekenvaardigheden en ruimtelijk inzicht.”

Werk en Vakmanschap werft met deze kennis actief medewerkers voor de vestigingen van Wagenborg Nedlift in Groningen, Meppel, Hengelo, Geleen, Voorschoten en de Botlek. Dat verloopt bijzonder succesvol. “We hebben op deze manier al ruim twintig nieuwe medewerkers kunnen aantrekken. Zij starten allemaal met de theoretische- en praktische opleiding Hijsbegeleider. Daarna kijken we naar welke functie iemand kan doorstromen binnen ons bedrijf, bijvoorbeeld kraanmachinist of montagemedewerker.”