Je krijgt een breed takenpakket: enerzijds ben je verantwoordelijk voor het werven van technische kandidaten (60%) en het voeren van bijbehorende intakegesprekken, anderzijds voor het adviseren van onze technische opdrachtgevers en het coachen van onze werknemers/leerlingen op de werkvloer (40%). Het gaat jou niet om het ‘snel scoren’. Onze focus ligt namelijk op het aangaan van trajecten voor de lange termijn, waarbij de werknemer/leerling centraal staat. Kortom, jij hebt een wervende en ondersteunende rol binnen een ambitieus en dynamisch team.

 

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden

  • Werven en selecteren van nieuwe kandidaten/leerlingen door middel van uiteenlopende voorlichtings-, promotie- en wervingsactiviteiten. Tevens via cv-databanken, LinkedIn, Facebook en andere social media. Eigen creativiteit is hierbij ontzettend belangrijk.
  • Verwerken van administratieve gegevens van de werving, selectie en bemiddeling van werknemers/leerlingen op een tijdige en correcte wijze. Denk hierbij aan het registreren van alle relevante gegevens (waaronder opleiding, werkervaring, motivatie, competenties en wensen), wat je met hen hebt besproken en het opmaken van curricula vitae.
  • Netwerken met onze kandidaten, werknemers/leerlingen en opleidingsinstituten. Doordat je veel contact hebt met verschillende partijen, weet je wat er bij ieder van hen speelt. Met deze kennis kun jij onze opdrachtgevers adviseren op het gebied van personeelsbeleid en opleidingen. Daarnaast maak je nieuwe bedrijven enthousiast over Werk en Vakmanschap.
  • Bemiddeling van kandidaten/leerlingen in de brede zin. Je hebt het in je om goed te luisteren naar de behoefte van de kandidaten/leerlingen. Op basis hiervan ondersteun je hen in het vinden van de juiste (leer-/)werkplek. Tevens informeer je kandidaten/leerlingen over de werkwijze van Werk en Vakmanschap en adviseer je hen bijvoorbeeld over het voorbereiden en voeren van een sollicitatiegesprek.
  • Coachen en begeleiden van leerlingen die via de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL-trajecten) van het MBO zijn ingezet bij onze opdrachtgevers. Je bezoekt hen op de werkvloer om ze te begeleiden. Ook begeleid je onze ervaren vakmensen en ondersteun je hen in hun loopbaanontwikkeling.

Vereisten

Als persoon ben je iemand die betrokken is, die zich met de verschillende partijen kan identificeren, benaderbaar is en je te allen tijde als verbinder opstelt. Je houdt van online en offline netwerken. Je bent in staat anderen te helpen hun capaciteiten te vergroten en hun mogelijkheden optimaal te benutten. Je levert in samenwerking met anderen een actieve bijdrage om de doelen van het team te realiseren. Bovendien ben je daadkrachtig en ga je ongevraagd over tot handelen voordat de omstandigheden je hiertoe dwingen.

Tevens:

  • Beschik jij over een HBO denk- en werkniveau;
  • Eventueel werkervaring als recruiter, intercedent, consultant en/of HR-adviseur;
  • Interesse in ontwikkeling van talent;
  • Ben je creatief in het werven en selecteren van talent;
  • SEU-diploma is een pré