Ik ben al 6S coach en volg een allround Operator-B opleiding

Dat het vinden van een baan snel kan gaan, bewijst Ahmet Özcan (31). Nadat zijn logistieke functie bij een groot chemisch concern kwam te vervallen, besloot hij zich te richten op de techniek. Een bewuste keuze, gelet op de arbeidsmarkt en de carrièreperspectieven. Begin 2017 klopte hij aan bij Werk en Vakmanschap. Nu, ruim anderhalf jaar verder, heeft hij zijn Allround Operator B opleiding afgerond én heeft hij een contract bij VDL Weweler in Apeldoorn.

Over Werk en Vakmanschap is Ahmet enthousiast. “Hoewel ik geen technische achtergrond heb, gaven ze mij de kans deze richting op te gaan. Natuurlijk ben ik vooraf getest op ambitie en technische affiniteit. Nu ik dit blijk te hebben, krijg ik volop kansen, zowel van Werk en Vakmanschap als VDL Weweler. Dat is geweldig.”

 

Investering in toekomst

Het eerste half jaar bij VDL Weweler werkte Ahmet via Werk en Vakmanschap. Hij kreeg een intern opleidingstraject. Dit rondde hij binnen 2 maanden af, in plaats van binnen de gebruikelijke 6 maanden. Bij zijn operator-opleiding ligt de lat inmiddels een stukje hoger. “In eerste instantie was er sprake van Operator A maar het is Allround Operator B geworden. Ik verwacht deze opleiding binnen een jaar te behalen en ga dan nog graag verder met C of een hbo-opleiding. Ik zie dit als een investering in mijn eigen toekomst.”

 

Ploegendienst

Zo kijkt Ahmet ook naar de ploegendienst. “Na jaren van dagdienst is het natuurlijk even wennen, maar het is noodzakelijk om op lange termijn iets te kunnen bereiken. Als ploeg zijn we samen verantwoordelijk voor de volledige productielijn. Storingen moeten we zo snel mogelijk zien te verhelpen.” Binnen zijn ploeg heeft Ahmet inmiddels de rol van 6S coach toegewezen gekregen. “In deze rol is het mijn taak om de werkplek overzichtelijk en netjes te houden en afspraken te maken over standaard werkwijzen en verbeteringen. Ik beschouw het als een groot compliment dat ik dit mag doen.”