“Vanuit Werk en Vakmanschap heb ik de kans gekregen in samenwerking met JUVA mijn opleiding te kunnen volgen” vertelt Jaoud. “In het begin mocht ik alleen meekijken met mijn praktijkbegeleider, dit moest omdat ik nog niet in bezit was van een BEI-certificaat. Na het behalen van het certificaat word ik een VOP en mag ik beperkt elektrische werkzaamheden uitvoeren onder toezicht van een ervaren monteur.”

Tijdens de opleiding gebruikt Jaouad een BPV-boek met praktijkopdrachten. Hij voert deze uit onder toezicht van de monteur. Als de opdracht goed is uitgevoerd, wordt het afgetekend door de monteur. Tijdens de opleiding loopt hij mee met verschillende monteurs op diverse afdelingen zoals: meterdienst, klantenaansluiting en openbare verlichting, waardoor elke dag anders is en hij constant nieuwe dingen leert.

“Nu zit ik in de laatste fase van mijn opleiding en hoop ik snel mijn examen af te kunnen leggen om mijn diploma te behalen.”

Mijn toekomstplan is om als monteur laagspanning bij het bedrijf waar ik mijn opleiding volg aan de slag te gaan.

“Op de lage termijn wil ik me verder ontwikkelen tot een ervaren zelfstandig monteur en uiteindelijk streven naar de titel van Allround Vakbekwaam Persoon (AVP).”