Dat zien we nauwelijks, omdat een groot deel van die techniek onder de grond ligt.

Wat is Infratechniek?

Elektriciteit, gas, water en internet zorgen ervoor dat je van alle basisgemakken voorzien bent. Dat dat er is, vinden we gek genoeg gewoon vanzelfsprekend. We staan er nauwelijks bij stil dat daar techniek bij te pas komt. Dat heet infratechniek. Dat zien we nauwelijks, omdat een groot deel van die techniek onder de grond ligt.

 

Wat kun je doen?

Monteurs in de infratechniek zorgen voor de aanleg en het onderhoud van transport- en distributienetten voor elektriciteit, gas, water en internet. Als monteur in de infratechniek graaf je sleuven en werkputten. Je legt kabels en leidingen in de grond en je monteert onderdelen, zoals afsluiters, drukregelaars, brandkranen, spanningsschakelaars en transformatoren. Ook onder infratechniek valt het ontwerpen en bouwen van bruggen en het aanleggen van wegen. Dit heet ook wel civiele techniek.

Als je werkt in de infratechniek draag je bij aan een goede leefomgeving. Je werkt meestal in teamverband en vaak buiten. Dat betekent heerlijk je handen uit de mouwen steken in de frisse buitenlucht. Maar natuurlijk wel onder alle weersomstandigheden!