Elektriciteit, en daarmee elektrotechniek, is eigenlijk overal aanwezig.

Wat is elektrotechniek?

Elektrotechniek helpt je thuis om het licht aan te doen en je telefoon op te laden. Natuurlijk hebben ook de machines in een fabriek elektriciteit nodig! Elektriciteit, en daarmee elektrotechniek, is eigenlijk overal aanwezig: in gebouwen, woningen, machines en op straat. Check.

 

Wat kun je doen?

Een elektrotechnicus (of elektricien of monteur) legt elektriciteitsnetwerken en elektrische installaties aan. Ook onderhoudt hij deze en lost hij storingen op. Elektrotechniek is een breed vakgebied. Er zijn verschillende specialismen, zoals elektronica, meet- en regeltechniek, telecommunicatie en energietechniek. Heb je interesse in duurzaamheid? Ook dan zit je met een opleiding elektrotechniek goed! Denk maar eens aan elektrische auto’s, zonnepanelen en de gasloze verwarming van huizen.

Binnen de elektrotechniek kun je kiezen tussen twee richtingen: woningbouw/utiliteit of industrie. Je kunt op één locatie werken (vanaf kantoor of in een fabriek of werkplaats). Het komt ook voor dat je op verschillende locaties werkt.