Van de schoonmaakbranche naar de techniek; dat lijkt een lastige overstap. Toch blijkt dat in de praktijk erg mee te vallen. Althans voor Caroline van der Avoort. Zij werkt nu een jaar als Workforce Scheduler (planner) bij TEAM Industrial Services in Vlissingen.

Natuurlijk had ik in het begin veel vragen over de technische aspecten van het werk, maar het belangrijkste is toch dat je mensenkennis hebt.

Nadat Caroline haar baan bij een schoonmaakbedrijf heeft opgezegd, neemt ze tijd om voor zichzelf op een rij te zetten wat ze wil gaan doen. Terwijl ze de zorg voor haar vader op zich neemt, ziet ze de vacature voor Workforce Scheduler. Zo komt ze in contact met Romy, recruiter bij Werk en Vakmanschap. “Bij deze functie dacht ik direct dat het iets voor mij zou zijn. Waarom? Ik houd van lekker hectisch en van wat druk op de ketel. Verder kan ik goed met mensen omgaan en ben ik snel wegwijs met nieuwe systemen, procedures en inhoudelijke kennis. Het contact was snel gelegd en binnen no-time was ik aangenomen op een jaarcontract. Dat is inmiddels een contract voor onbepaalde duur geworden.”

Hart van de zaak
Bij TEAM Industrial Services maakt Caroline deel uit van wat zij noemt het ‘hart van de zaak’. Dat komt vooral door het persoonlijke contact dat ze met haar collega’s heeft. “Ik bied graag een luisterend oor en dat vinden mensen prettig. Daardoor ken ik iedereen en kan ik zo goed mogelijk rekening houden met ieders wensen en voorkeuren. Zo helpen we elkaar. Als ik iets niet weet, word ik geholpen. Ik heb fantastische collega’s die me steeds veel uitleggen over hun werk en de techniek die daarbij komt kijken.”

Werk en Vakmanschap
Caroline vertelt dat ze nog steeds af en toe contact heeft Romy. Een contact dat ze waardeert. “Romy vraagt soms hoe het met me gaat, dat is prettig natuurlijk. Ik heb het hier erg goed naar mijn zin. Als je wilt veranderen van sector is dat best eng, voor jezelf en de mensen om je heen. Als het gaat zoals bij mij, zeg ik tegen iedereen: go!””