De uitdaging voor jou is om klanten te overtuigen om voor jullie producten of diensten te kiezen. Commercieel scoren dus!

Wat houdt dat in?

Als commercieel medewerker werk je op de verkoopafdeling van een bedrijf. Ook bij technische bedrijven werken commercieel medewerkers. Je weet dan alles van de producten of de (technische) installaties die je verkoopt. Je begrijpt hoe alles werkt en weet hoe een en ander in elkaar steekt. Daarom kun je (nieuwe) klanten goed adviseren. De uitdaging voor jou is om klanten te overtuigen om voor jullie producten of diensten te kiezen. Commercieel scoren dus!

Wat kun je doen?

Je hebt vaak twee keuzes binnen dit vakgebied. Je werkt of in de binnendienst of in de buitendienst. Kies je voor de binnendienst? Dan werk je meestal vanaf kantoor. Je onderhoudt contact met bestaande klanten en probeert nieuwe klanten te enthousiasmeren voor jullie producten of diensten. Vaak bereid je het werk voor van de collega’s van de buitendienst. De buitendienst medewerkers zijn veel onderweg om de klanten op hun eigen bedrijf te bezoeken.