Werk en Vakmanschap is een landelijke leerwerkintermediair in de techniek en industrie die zich inzet voor het behoud en de versterking van technisch vakmanschap. Via Werk en Vakmanschap starten toekomstige technische talenten hun carrière met een leer-werktraject. Maar het blijft niet bij het matchen en opleiden. Het is tijdens dit gehele traject dat je van de nieuwe werknemer een ambassadeur voor het leven kan maken. Hoe pak je deze begeleiding aan? Hoe match je een leerling met de juiste begeleider? En is de begeleider op de hoogte van wat jij verwacht?

Tijdens deze bijeenkomst werd juist deze nieuwe aanpak gelanceerd die Werk en Vakmanschap gaat aanbieden aan samenwerkingspartners. Er waren tijdens deze geslaagde middag partijen aanwezig vanuit onderwijs, bedrijfsleven en overheid.

Gedurende de bijeenkomst kwamen verschillende interessante sprekers aan het woord. Joseph Oubelkas sprak over het leiden van jezelf en begeleiden van anderen. Ook Peter van der Velden, voorzitter van de Coöperatie Werk en Vakmanschap, liet zijn licht schijnen op de fluctuerende arbeidsmarkt van vroeger en nu. Nick Tulling (manager regio Noordoost-Brabant van Werk en Vakmanschap) kijkt terug op een geslaagde bijeenkomst: ‘Met deze bijeenkomst en onze nieuwe opleiding slaan we een belangrijke brug tussen het onderwijs, bedrijfsleiding en de (leerling)begeleider.’