Deze finale vindt plaats op donderdag 21 en vrijdag 22 maart a.s. in de Brabanthallen in Den Bosch.

In deze uitdagende vakwedstrijden krijgen leerlingen de kans om te excelleren in hun vak. Daarbij ontwikkelen zij hun talenten, worden ze enthousiast over hun vak en inspireren ze andere jongeren voor hun keuze voor beroepsonderwijs. Vakwedstrijden zorgen ten slotte voor vaktrots, bij (begeleidende) docenten en jongeren.

Jip volgt momenteel zijn BBL opleiding aan de Koning Willem 1 College in Veghel en is werkzaam bij Giesen Installatiebedrijf in Bergen (Limburg).

Zijn vakdocent Kees Verkuijlen heeft alle vertrouwen in deze topper. Hij is immers degene die Jip heeft aangedragen voor de kwalificatierondes. Dit op basis van zijn prestaties op school en tijdens zijn werk, alsmede zijn communicatieve en sociale vaardigheden.

Tijdens de kwalificatie heeft Jip zich met 7 andere deelnemers uit het hele land geplaatst voor de finale. Desondanks was hij nog niet volledig tevreden over hetgeen wat hij heeft opgeleverd. Maar hier is hij zelf mee aan de slag gegaan en kijkt hij uit naar de finale. Jip geeft aan een competitieve jongen te zijn en is van mening:

Als je meedoet aan de finale, wil je hem ook winnen.

Het lijkt hem geweldig als hij zou mogen deelnemen aan de Worldskills in Lyon. Meedoen aan deze wedstrijden is naast een mooie ervaring ook een visitekaartje voor zijn CV.

Wij zijn sponsor van dit evenement en houden tijdens deze dagen de voortgang van Jip nauwlettend in de gaten.

Wij wensen Jip, zijn vakdocent Kees en het Koning Willem 1 College veel succes met dit evenement.