Bij een HBO deeltijd- of duale studie combineer je werken en studeren. Een passende werkplek is dan belangrijk. Werk en Vakmanschap kan daarbij een rol spelen. Om die reden was Maureen Bekkink, consultant in Velp, aanwezig bij de Open Avond Deeltijd op de campus in Arnhem van HAN University of Applied Sciences.  

‘Ook voor deeltijdstudenten gaan we aan de slag’

De Open Avond van begin april was bedoeld om studenten en zij-instromers te laten kennismaken met elkaar en met werkgevers die duale- of deeltijdstudenten graag een baan aanbieden. Maureen was erbij om voor de bedrijven binnen het netwerk van Werk en Vakmanschap contact te leggen met potentiële kandidaten. Zij is enthousiast over de gesprekken die ze voerde. “Ik heb vooral veel informatie verstrekt over de kansen en mogelijkheden. Met een aantal studenten hebben wij vervolgafspraken gemaakt op de vestiging. Daar hadden we wat meer tijd om één en ander goed door te spreken. Inmiddels heb ik diverse, aankomende deeltijdstudenten voorgesteld bij bedrijven in de regio.”

 

Medewerkers van de toekomst
Maureen vindt het belangrijk om de interesse voor HBO duale- en deeltijdstudenten bij deze technische bedrijven aan te wakkeren. Natuurlijk om deze mensen de kans te geven om de interessante combinatie van werken en studeren te kunnen maken. Maar ook omdat bedrijven hun voordeel kunnen doen met deze instroom van nieuw technisch talent. “De ervaring leert dat bedrijven daadwerkelijk de meerwaarde ervaren van een deeltijdstudent in huis. Deze studenten nemen, behalve nieuwe kennis en inzichten, ook een bepaalde dynamiek met zich mee. Bovendien, het spreekt voor zich dat het de medewerkers van de toekomst zijn.”