De huidige arbeidsmarkt vraagt om een nieuwe manier van werven. Om die reden organiseerde WerkgeversServicepunt Midden-Gelderland op donderdag 20 april het Talent Event in het GelreDome in Arnhem. Belangrijk uitgangspunt bij deze banenmarkt was dat werkgevers niet naar opleiding en (werk)ervaring kijken maar naar vaardigheden en talenten. “Met andere woorden, kijken of kandidaten op basis van hun competenties goed bij een bedrijf passen in plaats van op basis van hun cv.”

Niet het cv centraal maar talenten en competenties

Jeroen Nieuwenhuis, vestigingsmanager bij Werk en Vakmanschap in Velp, is enthousiast over deze opzet van de banenmarkt. Hij was aanwezig samen met consultant Laurens Busch. “Het GelreDome is sowieso een aansprekende locatie voor een dergelijk evenement. Wij waren er de hele dag bij. De ochtend was gericht op werkzoekenden uit alle branches, terwijl het middagprogramma speciaal bedoeld was voor werkzoekenden uit de Wajong en Banenafspraak.”

 

Een stap verder helpen
Tijdens de banenmarkt hadden Jeroen en Laurens vooral korte, informatieve gesprekken met de bezoekers. Wat heb jij in je mars? Wat kunnen wij bieden? Deze korte kennismakingsgesprekken hebben nu al geleid tot acht vervolggesprekken op de vestiging in Velp. Jeroen: “We hebben de meeste kandidaten nu voor de tweede keer gesproken. We gaan natuurlijk ons best voor ze doen. De één wil graag direct aan de slag, de ander ambieert een opleiding. Wat hun wensen of mogelijkheden ook zijn, onze inzet is dat we iedereen een stap verder willen helpen.”