Festivalgangers zien én ervaren techniek

Techniek of een technisch beroep laat zich moeilijk uitleggen. Pas als je het zelf doet of ervaart, begrijp je waarover het gaat. Met die gedachte in het achterhoofd werd het Zoo Werkt ’t Festival in Emmen georganiseerd. Bezoekers konden kennismaken met een dwarsdoorsnede van banen, sectoren en beroepen. Ook Werk en Vakmanschap Emmen was aanwezig. De vestiging werkte daarvoor samen met Flowfirm. Met succes! Er zijn al verschillende vervolggesprekken gepland.

Peter Camies, consultant bij Werk en Vakmanschap, is enthousiast over het festival, een initiatief van de Arbeidsmarktregio Drenthe. Het festival vond plaats op het Stadionplein in Emmen. Daar konden bezoekers allerlei beroepen zien, maar ook luisteren naar artiesten en genieten bij verschillende foodtrucks.

Techniek zelf ervaren
In de stand van Werk en Vakmanschap en Flowfirm kon je de techniek zelf ervaren, bijvoorbeeld door een button te maken of een sleutelhanger te lassen. Daarvoor had Flowfirm twee lasapparaten meegenomen. Verder was er een bibberspiraal. Wie het lukte om de spiraal niet te raken, ontving een prijsje. Leuk was dat enkele bbl-leerlingen in de stand assisteerden. Peter: “Het publiek was heel divers: van werkzoekenden tot (vmbo)-leerlingen. Met enkele leerlingen en hun ouders hebben we vervolgafspraken gepland om verder te praten over de bbl-trajecten die we aanbieden. Leuk was ook dat ik een jongen direct tijdens het festival nog kon voorstellen bij een bedrijf dat ook aanwezig was. Het sollicitatiegesprek is gelijk gepland! Verder heb ik kennisgemaakt met een installatiebedrijf dat belangstelling heeft in onze kandidaten. Ook dat gesprek krijgt zeker een vervolg. Wat ons betreft was het een geslaagde dag, die zéker voor herhaling vatbaar is.”