Van logistiek medewerker niveau 2 naar technicus elektrotechniek niveau 4; Maik Gauwe maakt het waar. Samen met Werk en Vakmanschap. “Werken en leren is soms best lastig te combineren. Maar het vooruitzicht van een diploma motiveert enorm.”

Maik kwam in contact met Werk en Vakmanschap toen hij zijn niveau 2 diploma op zak had. Echt op zijn plaats zat hij niet. Daarom maakte hij de switch naar elektrotechniek. Bij zijn zoektocht naar een leerwerkbedrijf kon hij best wat hulp gebruiken. “Ik startte mijn niveau 3 opleiding bij een elektrotechnisch bedrijf dat actief is in de woningbouw. Dat werk vond ik in het begin erg leuk. Maar bij woningbouwprojecten is eigenlijk ieder huis hetzelfde. En daarmee dus ook het werk. Dat begon me te vervelen. Toen ik dat aangaf bij Werk en Vakmanschap gingen ze op zoek naar iets anders. In de industrie; vanwege de afwisseling past dat beter bij me.”

"Nu werk ik In de industrie; vanwege de afwisseling past dat beter bij me.”

Zelfstandig aan de slag
Zo behaalde Maik zijn niveau 3 diploma. Nu is hij bezig met niveau 4. Daarvoor werkt hij bij technische dienstverlener Equans op het terrein van Dow Benelux in Terneuzen. “Zoveel afwisseling hier! Ook wat betreft de techniek. Het is niet alleen elektrotechniek, maar het gaat ook over pompen, luchtdruk en zoveel meer. Ik zie elke dag wel iets nieuws. Ook mijn werk is daardoor erg afwisselend. Ik werk inmiddels zelfstandig, maar heb een werktelefoon waarmee ik kan bellen als het niet gaat.”

Doorgroeien
Maik is enthousiast over de begeleiding door Werk en Vakmanschap. “Ik heb al veel aan ze gehad. En is er iets, dan kan ik altijd bellen of appen. Eén keer per twee maanden komen ze op het werk langs voor overleg met mijn baas en de voorman. Dan bespreken we hoe het gaat. Gelukkig is iedereen tevreden. Er wordt al voorzichtig gesproken over een mogelijke doorgroei als leidinggevende. Dat geeft me vertrouwen in de toekomst.”