Ik wilde terug naar de werkvloer en met mijn handen werken. Dat bureauwerk had ik wel gezien

Na zijn MBO-opleiding Logistiek Management gaat Thijmen als transportplanner aan de slag. Leuk werk, maar stressvol en met lange werkdagen. Zelfs zijn vrije tijd wordt regelmatig opgeslokt door het werk. De verhalen van zijn zwager maken hem enthousiast. “De schepen, de contacten met de bemanning en onderdeel zijn van de logistieke keten: dat spreekt me aan. Bovendien, ik wilde terug naar de werkvloer en met mijn handen werken. Dat bureauwerk had ik wel gezien.”

Start als leerling operator Verlading

Yara wijst hem bij zijn sollicitatie door naar Werk en Vakmanschap. Na een kennismakingsgesprek start hij als leerling operator Verlading. Kort daarna begint zijn Operator-opleiding bij Scalda. “De eerste dagen bij Yara waren intensief. Het is een risicovolle omgeving met ontzettend veel beweging en lawaai. Dat maakte echt indruk.” Nu is Thijmen bijna een jaar aan het werk. Een vaste buddy begeleidt hem. “Ik ga één keer per week naar school. Iedere les kun je op twee momenten volgen. Dat sluit dus altijd aan op de ploegendienst van Yara. De combinatie werken en leren vind ik fijn. De studie zorgt voor verdieping. Ik begrijp daardoor beter waarom we de dingen doen zoals we doen.”

Werk wordt iedere dag leuker

Naast zijn opleiding heeft Yara een intern opleidingstraject. Iedere handeling die Thijmen onder de knie heeft, wordt door een leidinggevende afgetoetst. “Eigenlijk wordt het werk daardoor iedere dag leuker! Hoe meer je kunt, hoe meer je mag doen en hoe meer afwisseling ik in mijn werk heb.” Het enthousiasme van Thijmen werkt aanstekelijk. Ook over de ploegendienst is hij tevreden. “Ik wou meer vrije tijd en heb dat nu zeker. Ik kan bijvoorbeeld lekker vaak sporten, ook door de week.”

 

Ik wou meer vrije tijd en heb dat nu zeker. Ik kan bijvoorbeeld lekker vaak sporten, ook door de week.

Tip: ga eerst eens kijken

Voor mensen die belangstelling hebben in zijn werk als operator heeft hij zeker een tip. “Ga eerst eens kijken. Zelf ben ik twee keer op Yara geweest. Je krijgt dan een goed beeld van de werkomgeving. Daarna kun je je keuze maken.”

Robin de Reuver - Contactpersoon Yara Sluiskil

Wil jij net als Thijmen ook de overstap maken? Wij regelen het! Stuur even een appje of bel mij en dan gaan we er samen werk van maken.