“Het werk als monteur vind ik echt geweldig. Lekker doorwerken, muziekje erbij, altijd buiten en soms een lolletje onder elkaar. Ik vind het echt heel leuk. Het is bijzonder dat ik 29 jaar heb moeten worden om te ontdekken dat mijn hart in de techniek ligt.”

Jennifer Lodewijks (29) wist lang niet wat ze wilde worden. Na haar middelbare school volgde ze de opleiding tot hovenier. Daarna had ze uiteenlopende banen. Een vriend attendeerde haar op de techniek. “Hij werkt bij Hendriks Techniek en zei: kom lekker bij ons werken. Hij weet dat ik best handig ben. Ik solliciteerde en werd doorverwezen naar Werk en Vakmanschap. Dat gesprek verliep heel prettig. Kort daarna startte ik als leerling-monteur bij Hendriks Techniek. Gelijktijdig kon ik de BBL-opleiding Monteur Werktuigkundige Installaties volgen.”

Het is soms best lastig, maar daardoor niet minder leuk

Goede begeleiding door leermeester
Jennifer is vooral actief op nieuwbouwprojecten. Het werk loopt uiteen van mechanische ventilatiesystemen installeren en koude- en warmwaterleidingen aanleggen tot wc’s aansluiten en douchekranen plaatsen. “Ik word vanaf dag één goed begeleid door een leermeester en merk dat ik gaandeweg steeds meer kan. Mijn collega’s zijn mannen, maar dat vind ik prima. Ik houd van hun mentaliteit en pas daar goed tussen.”  Ook op school heeft Jennifer voornamelijk met mannelijke medestudenten te maken. “Ik ben erop gebrand de opleiding snel te doorlopen. Soms is het best lastig, maar dat maakt het niet minder leuk.”

“Ik heb veel contact met de consultants van Werk en Vakmanschap. Even bijkletsen, want de lijnen zijn kort

Veel contact met Werk en Vakmanschap
De begeleiding, zowel vanuit Hendriks Techniek als Werk en Vakmanschap, vindt Jennifer erg prettig. “Ik heb veel contact met de consultants van Werk en Vakmanschap. Even bijkletsen, want de lijnen zijn kort. Als er iets is, kan ik altijd bellen en dat doe ik ook als ik weer een goed punt heb behaald. Ik ben gemotiveerd genoeg van mezelf, maar toch is dat contact leuk.”

Ontdek de techniek
Terugkijkend is Jennifer superblij. Hoewel ze nooit serieus over techniek nadacht, heeft ze hier haar droombaan gevonden. “Mijn advies aan andere meiden? Probeer het! Je zult ontdekken dat er prachtig werk is in de techniek.”