Als slagerszoon krijgt Mick hard werken met de paplepel ingegoten. Toch ziet hij het slagersvak niet zitten. Zijn LinkedIn profiel valt op bij Werk en Vakmanschap. Zo ontdekt hij de techniek. Nu volgt hij de BBL-opleiding Installatiemonteur.

Al mijn wensen één op één vertaald

Tijdens het kennismakingsgesprek bij Werk en Vakmanschap vertelt Mick dat hij graag sleutelt aan auto’s en motoren. Hij heeft dus behoorlijk wat technische aanleg. “Binnen de techniek zijn veel mogelijkheden. Daarom heb ik samen met de consultant van Werk en Vakmanschap een aantal criteria op een rij gezet. Zo vond ik het in mijn werk als slager fijn om met mijn handen te werken en klantcontact te hebben. Ook voel ik mij het meest op mijn gemak binnen in een familiair bedrijf, waar veel afwisseling in werkzaamheden is. Tot slot gaf ik aan interesse te hebben in de energietransitie. Uiteindelijk concludeerden we dat de installatietechniek het best bij me zou passen. Toen ik hoorde over de nieuwe vakopleiding in BBL-vorm werd ik daar direct enthousiast van. Werk en Vakmanschap ging op zoek naar een bedrijf dat bij mij paste.”

Ontwikkelen tot volwaardig installatiemonteur
Zo kan Mick als (leerling) installatiemonteur starten bij Gilissen en Gilissen Installatietechniek B.V. Een familiair bedrijf, waar hij zichzelf kan ontwikkelen tot volwaardig installatiemonteur. “Mijn wensen zijn één op één vertaald in deze nieuwe baan. Ik heb veel klantcontact heeft en kan meewerken aan duurzame oplossingen op het gebied energie. Een dag per week ga ik naar school om mijn vakdiploma te halen. Ik ben kijk ernaar uit om volop te leren in de techniek!”