“Laatst heb ik het weer eens zelf gedaan: zelf mensen werven via slimme search opdrachten op social media. Dat kóst een hoop tijd! Ik had daar haast een dagtaak aan. Liever besteed ik het werven van technici en bbl-leerlingen uit aan Werk en Vakmanschap. Zij zijn daarin gespecialiseerd. Bovendien, we werken al zo lang samen, dat zij precies weten wie we hier nodig hebben.”

Gerry Trimpe, HR Manager bij Timesavers in Goes, werkt graag samen met Werk en Vakmanschap, en in het bijzonder met consultant Michelle van Leerzem. Timesavers is een wereldwijd toonaangevende producent van industriële schuur- en slijpmachines voor de metaalindustrie. Op de vestigingen in Goes en Kruiningen werken ongeveer 95 mensen. “Voornamelijk techneuten”, vertelt Gerry lachend.

"We werken al zo lang samen, dat zij precies weten wie we hier nodig hebben.”

Werving en coaching & begeleiding
Jaarlijks heeft Timesavers plaats voor zo’n zes bbl-leerlingen. Dit kunnen leerlingen zijn met uiteenlopende profielen: lasser, constructiebankwerker, mechatronica, maar ook logistiek, lakafwerking of administratief. Gerry werkt voor de werving en de coaching & begeleiding graag samen met Michelle. “Vroeger deed ik dat alleen, maar dat kost enorm veel tijd. Zeker ook omdat het jongeren van een jaar of zestien zijn, die nog alles moeten leren. Het is veel makkelijker om dat deels bij Werk en Vakmanschap neer te leggen. Zo stelt Michelle kandidaten voor.

Na een rondleiding en kennismakingsgesprek op ons bedrijf, maken wij een keuze en kunnen deze jongeren starten. Daarna onderhoudt Michelle veelal de contacten met school, spreekt zij jongeren aan op hun gedrag of complimenteert ze juist leerlingen die uitblinken.” Gerry vertelt dat alle bbl-leerlingen boventallig worden aangenomen.“Ze leren van een oudere mentor. En gaat een medewerker met pensioen, dan stroomt er van onderaf iemand in. Dat werkt op deze manier heel prettig.”

Vaste medewerkers
Ook als sprake is van een technische vacature klopt Gerry bij Michelle aan. “Ik zet zo’n vacature uit bij maximaal drie bureaus. Het is goed om te merken dat Werk en Vakmanschap overduidelijk in een andere vijver vist. Verder valt de soepele communicatie en de snelle manier van handelen op.  Afhankelijk van de functie en de kandidaat maak ik vervolgens afspraken over detachering of een werving & selectie fee.” Over de vraag hoe Gerry de dienstverlening van Werk en Vakmanschap zou samenvatten, hoeft ze niet lang na te denken: “Ze ontzorgen me.”