De eerste ontmoeting verliep buiten gewoon goed. Er was gelijk een klik

Op zoek naar iets nieuws

Na vele zoektochten kwam hij bij onze collega Dennis de Graef van Werk en Vakmanschap terecht, om wellicht in BBL-vorm; de opleiding gas, water en warmte niveau 3 te gaan volgen. Geen vast contract en geen vast inkomen meer, maar wel een uitdaging, die meer bij hem past.

De eerste ontmoeting verliep buiten gewoon goed. Er was gelijk een klik en tijdens het competentie gerichte interview, werd hij steeds enthousiaster om aan de slag te gaan.

Tijdens de opleiding ga je drie dagen per week het veld in, รฉรฉn dag krijg je theorie en รฉรฉn dag heb je praktijklessen.

Zo leer je optimaal en krijg je tegelijkertijd een mooi salaris. Je leert met wat voor gereedschap je te werk gaat, met welk materiaal je te maken hebt, hoe je het kan repareren, welke risicoโ€™s erbij komen kijken en uiteraard de gevaren van gas, waarbij de VGM-aspecten nadrukkelijk benoemd worden.

In het begin krijg je veel te maken met de meterkast. Hoe sluit je het aan, hoe wissel je de meters en je voorziet de woning van gas. Dit gebeurt op de bedrijfsschool bij Stedin. Op de praktijkschool worden de situaties in het veld nagebootst, dit wordt gedaan doormiddel van luchtdruk. Ook werk je aan hoofd- en aansluitleidingen. Je beproeft, vervangt of bewerkt de leidingen. Ook boor je leidingen aan en plaats je blazen om de leiding drukloos te maken. Tevens komen bij alle werkzaamheden de veiligheidsaspecten, risicoโ€™s en gevaren van gas kijken. Daarbij maken wij gebruik van de VIAG (Veiligheidsinstructie aardgas). Tijdens de opleiding behaal je ook certificaten om het werk te mogen uitvoeren waaronder: VOP en VOL-VCA. Dit staat voor Voldoende Onderricht Persoon en Veiligheid voor Operationeel Leidinggevende VCA.

En nu verder

Inmiddels heeft Carlo de opleiding behaald en zijn diploma mogen ontvangen. Hij loopt nu stage bij instandhouding (S&O) en heeft het hier erg naar zijn zin. Hij is nog lang niet uitgeleerd en gaat dan ook graag verder met zijn ontwikkeling als gas-monteur binnen de gelederen van Stedin. Namens Werk en Vakmanschap wensen wij Carlo, zowel zakelijk als privรฉ heel veel succes toe.