“Het viel me direct op dat Werk en Vakmanschap anders werkt dan andere bureaus. Dit is geen bureau die ‘zomaar iemand weg zet’, ze kijken naar de lange termijn. Er wordt serieus bepaald of iemand daadwerkelijk bij de organisatie past. Het doel is uiteindelijk dat hij of zij instroomt als potentiële vakkracht.”

Rob Derks is Manager Service & Onderhoud bij Van den Broek Systemen in Oss, een totaalinstallateur voor elektrotechnische systemen en specialist op het gebied van beveiligingstechniek en telecommunicatie. Van den Broek Systemen investeert graag in de technische vakkrachten van de toekomst. Daarnaast maken zij zich sterk voor zij-instromers binnen de techniek.

Zij gaan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit

Van BBL-leerlingen tot zij-instromers
Ook Operationeel Directeur Roderik van Heerbeek is enthousiast over de samenwerking met Werk en Vakmanschap. “Zij weten precies welke kandidaten bij onze organisatie passen. Dat is de kracht van Werk en Vakmanschap. Ondanks het tekort aan technisch talent gaan zij voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Als iemand niet geschikt is of niet bij de organisatie past, zeggen zij dat eerlijk. Wij zijn tevreden met de kandidaten die bij ons aan de slag zijn; dat varieert van BBL-leerlingen tot zij-instromers.”