Een banenmarkt is dé plek waar tal van werkgevers en werknemers elkaar ontmoeten. Zéker als het ook nog eens een XXL Banenmarkt is, zoals laatst in Zoetermeer. Daar zijn de kansen op het vinden van een baan of leerwerkbaan natuurlijk ook XXL! Mark Armitage, vestigingsmanager bij Werk en Vakmanschap in Leiden was aanwezig. Hij is enthousiast over de grote belangstelling voor een baan in de techniek.

Soms was het kwestie van meedenken en adviseren, maar soms ook kunnen we concreet iets betekenen.

De XXL banenmarkt van april jongstleden werd georganiseerd door het WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal (WSP ZHC) in samenwerking met partners: De Binnenbaan, UWV en diverse gemeenten. Mensen uit alle sectoren waren uitgenodigd om kennis te maken met banen, kansen en mogelijkheden. En met werkgevers natuurlijk!

Werken aan een toekomst in de techniek

Mark sprak met een groot aantal kandidaten. Onderling verschilden zij sterk qua kennis en opleiding, maar wél hadden ze allemaal interesse in een baan in de techniek. “Banenmarkten als deze zijn altijd interessant, óók voor ons. Ik heb veel mensen gesproken. Soms was het kwestie van meedenken en adviseren, maar soms ook kunnen we concreet iets beteken. Dat kan zijn met het vinden van een baan, maar ook met een bbl-opleiding of zij-instroomtraject. In ieder geval ga ik samen met mijn collega’s aan de slag om zoveel mogelijk mensen een duurzame toekomst in de techniek te bieden.”