Logisch dus dat het basisprogramma van tien weken wordt afgesloten met een banenmarkt Zo ook laatst in Middelburg. Toen konden de deelnemers van het meest recente programma zich oriënteren op werk. Recruiter Maja Sevic van Werk en Vakmanschap in Terneuzen was aanwezig, samen met consultant Michelle van Leerzem. “Juist deze mensen zijn super gemotiveerd om met hun handen aan de slag te gaan.”

De Harde Leerschool

Het basisprogramma van De Harde Leerschool bestaat uit een combinatie van fysieke uitdaging, persoonlijke vorming en het versterken van talenten. Daarmee krijgen de deelnemers een unieke kans op een betere toekomst. Zelfinzicht, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid spelen een belangrijke rol om weerbaar en werkfit te worden.

Juist deze mensen zijn super gemotiveerd om met hun handen aan de slag te gaan

Motivatie om aan de slag te gaan

Maja is onder de indruk van de stappen die deze mensen zetten en van hun motivatie om aan de slag te gaan. “De afgelopen banenmarkt heb ik diverse kandidaten gesproken. De techniek is de sector bij uitstek om lekker met je handen te kunnen werken. Van twee kandidaten weet ik vrijwel zeker dat ze gaan starten. Eén jongen begint met een bbl-opleiding en een andere man wil, na een periode waarin hij werkeloos was, niets liever dan weer iedere dag naar zijn werk gaan. Het is leuk om dat voor hem te gaan regelen.”