Dat juist Romy en Maja meegingen naar de mouterij was niet zomaar. Beide recruiters van Werk en Vakmanschap in Terneuzen zijn actief binnen Rootzz. “Werk en Vakmanschap ondersteunt graag lokale initiatieven. Via Rootzz kom je in contact met young professionals, het bedrijfsleven en overheden. Het doel is om jongeren te laten zien welke mogelijkheden Zeeuws-Vlaanderen hen biedt. Oók in de techniek. Dat dragen we een warm hart toe.”

Rootzz is een netwerkorganisatie voor én door jongeren

Samen bier proeven

Een aansprekend voorbeeld van zo’n mooi bedrijf is The Swaen zéker. Niets voor niets sloten meer tien deelnemers aan. Zij kregen een rondleiding van de oud-directeur zelf. Iemand die vol passie over mout weet te vertellen. En over het product waarvoor het als grondstof dient: bier. “We hebben alle stadia van het productieproces bekeken. Erg leuk was dat we na afloop bier konden proeven van een lokale brouwerij die werkt met mout van The Swaen. Zo kwam het product echt tot leven.”

Rootzz Zeeuws-Vlaanderen

Romy vertelt dat de reacties van de jongeren erg enthousiast waren. Dat belooft wat voor het volgende event. Rootzz heeft genoeg op de planning staan. Zo zit er sowieso een volgend bedrijfsbezoek in het vat en vindt in juni Roetsj! plaats. Bij dit netwerkevent is Werk en Vakmanschap natuurlijk ook aanwezig.