“Het voelt goed en ik werk in een leuk team. ’s Ochtends loop ik een ronde om alle robots aan het werk te zetten, die ‘s nachts zijn gestopt. Dat doe ik samen met een ervaren collega. Leuk is dat hij jaren geleden ook een BBL-opleiding deed via Werk en Vakmanschap. Nu leert hij mij het vak!”
Als Luc zijn mbo-diploma ICT behaalt, gaat hij in die branche aan de slag. De coronapandemie gooit roet in het eten. Omdat hij zijn baan kwijt raakt, maakt hij de switch naar de kunststofindustrie. Daar werkt hij als operator en krijgt hij interesse in verspaning. Lucs werkgever is niet bereid hem in die richting op te leiden. Daarom oriënteert hij zich op internet op een nieuwe baan. Via een vacature op Indeed komt hij in contact met Werk en Vakmanschap.
Uitgebreid kennismaken
Luc gaat in gesprek over de BBL-leerbaan verspanen. Dat biedt hem direct veel duidelijkheid. “Het gesprek ging over mijn opleiding, werkervaring, interesses en mijn belangstelling voor een leertraject in de verspaning. Na dit eerste gesprek regelde Werk en Vakmanschap vijf bedrijven waarmee ik kon kennismaken. Bij sommige bedrijven kon ik zelfs een aantal uur meelopen. Brinks Components paste naar mijn idee het beste bij mij. Dat gevoel was gelukkig wederzijds!”
Operator verspaning in de 2-ploegendienst
Luc start als operator verspaning in de 2-ploegendienst. Luc: “Nu ik hier een tijdje werk, merk ik dat ik nog veel wil en moet leren om een echte vakman in de verspaning te worden. Zo wil ik graag meer weten over tekeninglezen. Binnenkort volg ik een dag per week de 10-daagse cursus ‘Zij-instroom in de verspaning’, speciaal voor nieuwkomers in de verspanende techniek. Hier leer ik de basistheorie over draaien, materialen, opspantechniek, meetgereedschap en tekeninglezen. Het werk is nauwkeurig en heeft zelfs raakvlakken met ICT. Ik weet zeker dat ik bij Brinks Components mijn ideale werkplek heb gevonden. Ik hoop dat ik hier nog lang kan werken!”