Als erkend leerwerkintermediair spelen we een verbindende rol. Ons belangrijkste doel? Leerlingen en studenten enthousiasmeren voor techniek. En ze zo goed mogelijk voorbereiden op de volgende stap in hun carrière. Op school of in het bedrijfsleven. Door contact te leggen en onderhouden, voorkomen we uitstroom uit de techniek. We zijn regelmatig op scholen aanwezig. Zo zijn we aanwezig bij voorlichtingsavonden op VMBO- en MBO-scholen. We informeren jongeren (én hun ouders/verzorgers) over opleidingen en baankansen in de techniek. Natuurlijk vertellen we dan ook wat wij voor ze kunnen doen. Daarbij kun je denken aan het organiseren van BBL-trajecten, te vinden van leerwerkplekken, het bieden van een goed salaris en intensieve coaching en begeleiding.

Maar we doen binnen het onderwijs nog veel meer. Veel scholen weten ons te vinden voor gastlessen en trainingen. Die verzorgen we kosteloos en vrijblijvend. Voorbeelden van deze gastlessen zijn:

Gastles: Beroepenoriëntatie

Tijdens deze gastles voor tweede- en derdejaars leerlingen binnen techniek komt de profielkeuze aan de orde. Wat is techniek en welke beroeps- en opleidingsmogelijkheden zijn er? We laten regionale bedrijven en leerwerkplekken zien om zo concrete mogelijkheden te tonen aan aankomende techneuten.

Gastles: Het verschil tussen BOL en BBL

Tijdens deze gastles gaan we in op BOL en BBL en vertellen we over de regionale bedrijven waar leerlingen welkom zijn voor een BBL-opleiding. We leggen uit wat ‘werken en leren’ in de praktijk betekent.

Gastles: Solliciteren, hoe doe je dat?

In deze gastles leren de leerlingen een cv te maken. Verder besteden we aandacht aan het schrijven van een motivatie-/sollicitatiebrief en bespreken we wat je beter wel of niet post op social media. Tot sloten delen we onze beste tips en tricks voor het voeren van een sollicitatiegesprek.

Gastles: Werknemersvaardigheden

In deze gastles gaan we in op sociale vaardigheden: wat zijn dat en waarom zijn deze belangrijk? We bespreken belangrijke competenties en vertellen uit eigen ervaring waarop bedrijven letten tijdens een stage of leerwerktraject. De leerlingen ontvangen na afloop een certificaat van deelname.

Andere mogelijkheden
Naast deze gastlessen organiseren we maatwerk gastlessen, doe- en maakactiviteiten en (kahoot) quizzen waarbij we leerlingen spelenderwijs laten kennismaken met de verschillende technische richtingen.

Eigenlijk regelen ze alles voor je, zodat je zelf lekker bezig kunt zijn met werken en leren. Joost Jacobs

Plaats een vacature

Zijn er binnen uw organisatie openstaande vacatures, meld deze vandaag nog bij ons aan via onderstaand formulier. Wij stellen graag vrijblijvend enkele van onze talenten aan u voor.